Šport


Športna sekcija

Poleg planinske sekcije je športna sekcija najbolj dejavna sekcija v društvu. Kamenjci se trudimo živeti zdravo, zato je športno udejstvovanje na prvem mestu. Vsako leto na posebni prireditvi, ki smo jo poimenovali “Kej smo nrdili u lejtu” tudi izberemo naj športnika leta.

TEK je najbolj priljubljena in razširjena športna disciplina. Lepi tereni v okolici vasi nam omogočajo dobre treninge. Naši člani so hkrati člani raznih tekaških društev in uspešno sodelujejo na tekih za pokal Primorskih gorskih tekov ter na drugih tekaških prireditvah.
Do nedavnega smo bili organizatorji zimskega krosa, a smo ga žal, zaradi razpada pokala, bili primorani opustiti.
Še vedno pa vsako leto, na drugo junijsko nedeljo, prirejamo gorski tek na Malo goro. Pričetek teka je v Kamnjah, zaključek pa pri koči na Mali gori. Trasa teka je dolga 4,8 km, premaga pa 800 višinskih metrov. Teka se vsako leto udeleži veliko število tekačev iz cele Slovenije in tujine.
MALI NOGOMET
Zadnja leta smo ponovno v vasi “oživeli” mali nogomet. Na asfaltiranem športnem igrišču že nekaj let zapovrstjo pripravimo družabni malonogometni turnir, na katerega povabimo sosednje KS ter prijateljska društva in klube. V letu 2017 pa smo prvič pripravili tudi malonogometni turnir trojk. Opažamo, da je nogomet priljubljen tudi med vaškimi otroci, saj je na igrišču velikokrat slišati zvok žoge.
NAMIZNI TENIS
Namizni tenis ima v Kamnjah že kar dolgo tradicijo. Še vedno se nekateri naši člani redno udeležujejo raznoraznih tekmovanj in nastopajo v primorski namiznoteniški ligi.
V mesecu decembru vsako leto organiziramo tudi novoletni namiznoteniški turnir, ki ga izvedemo v Ajdovščini in katerega se običajno udeleži zares lepo število tekmovalcev. Z rednimi treningi pridno skrbimo tudi za namiznoteniški podmladek.