Obiskovalci napolnili igrišče v središču vasi


Leto je naokrog in šagra v Kamnjah zaključuje obdobje šager v Vipavski dolini.

Šagra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V društvu ŠKTD Kamnje-Potoče smo se odločili, da ponovno pripravimo pester program, kateri bo razveselil tako najmlajše kot tudi starejše.

Z dogajanjem smo pričeli že v petek popoldan. Ob 18. uri smo se podali na nočni pohod v okolici vasi. V sklopu pohoda smo obiskali tudi sosede iz Stomaža, ki so nam pripravili lep sprejem s pogostitvijo. Med potjo so nas nekoliko prestrašile dežne kaplje, a smo jih s smehom in veseljem prepodili. V trdi temi smo se vrnili na izhodišče, kjer nas je obiskal gorski tekač Marjan Zupančič. V prijetnem pogovoru, ki ga je vodila domačinka Meta Rustja, smo izvedeli marsikaj zanimivega o podvigih, ki jih je zmogel večerni gost. Marjan je novi rekorder na slovenski transverzali in prvi zmagovalec ultra tekaške preizkušnje po Vipavski dolini (100 Utvv). Večer smo zaključili ob prijetnem druženju in klepetu.

Veselje se je na igrišču v središču vasi, nadaljevalo že v sobotnih popoldanskih urah, ko je bila na sporedu Mini otroška olimpijada. Otroci so se pod budnimi očesi mentoric pomerili v najrazličnejših športnih igrah ter izvedeli marsikaj zanimivega o različnih športnih panogah. Ob zaključku so jih z obiskom prijetno presenetili še gasilci iz PGD Ajdovščina. V večernih urah pa so na svoj račun prišli še nekoliko starejši športniki, saj so se med seboj pomerile ekipe v vleki vrvi. Zmaga je tokrat ostala doma!

Kot je že v navadi, se je nedeljsko jutro pričelo s sveto mašo v domači farni cerkvi. Ob 15. uri se je množica ponovno zbrala v središču vasi, saj je bilo na sporedu odprtje fotografske razstave z naslovom VINALIJE. Ob spremljavi violinistk Katje in Ajde nam je nekaj besed o razstavi spregovoril tudi sam avtor prekrasnih fotografij g.Marijan Močivnik. Razstavo si je po dogovoru moč ogledati tudi v prihodnosti. Obenem je bila to tudi otvoritev razstave peciva in domačih dobrot, nazdravili pa smo z odličnim vinom Piana.

Kmalu zatem pa so se na bližnjem »športnem poligonu« že ogrevale tekmovalke in tekmovalci, ki so se želeli preizkusiti v metu kamna v daljino. Tekma v metu 11 kg težkega kamna, ki je postala že tradicionalna, vsako leto pritegne pozornost vseh obiskovalcev. Tudi letos si je med moškimi zmago primetal Valter Grilanc, med ženskami pa je slavila Anita Grilanc. Dokaz, da se za prihodnost metanja kamna ne gre bati, pa so otroci. Kar trideset se jih je pomerilo v metanju nekoliko lažjega kamna. Dogajanje se je zatem preselilo na igrišče, kjer so se dvojice pomerile na briškuljadi. Pršut, ki je bil namenjen najboljši dvojici je letos odšel na Slap. Obiskovalci so lahko srečo preizkusili v dobrodelnem šacanju. Ocenjevalo se je količino vode v unikatnem kamnitem koritu, izkupiček igre pa bo namenjen razvoju otroške igre v KS Kamnje – Potoče. Zima se bliža, zato smo tudi tokrat preverili, kako gre žaganje drv. V žaganju s š’jonm se je v moški konkurenci najbolj izkazala dvojica Batagelj-Šavli, med ženskami pa Furlan-Vodopivec. Vrhunec večera pa je bil prihod gostov iz Ene žlahtne štorije. Množico na igrišču je preplavilo navdušenje, znani gostje pa so poželi tudi velik aplavz. S podeljevanjem podpisov in fotografiranjem so udeležence osrečevali še dolgo v večer. Tudi ljubitelji plesa so zatem prišli na svoj račun, saj je glasbena skupina Takt pričela z igranjem svojih viž. Večer smo ob zvokih prijetne glasbe nadaljevali vse do zgodnjih jutranjih ur, ko je bilo, zaradi ponedeljkovega delovnega dne, potrebno leči k počitku.

Šktd Kamnje-Potoče se zahvaljuje vsem, ki so nas obiskali ob našem krajevnem prazniku, iskrena zahvala pa gre tudi vsem podpornikom tega prekrasnega dogodka.

 

ŠKTD Kamnje-Potoče, Foto: A.R. in D.Š.

 

DSCN9575 DSC_1110 DSC_1114 DSC_1346 DSC_1353 DSC_1402 DSC_1426 DSC_1478 Šagra1 DSC_1548

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja