18. VELIKONOČNI POHOD NA MALO GORO


Lepo sveže ponedeljkovo jutro je kar vabilo, da si od preobilja velikonočnih dobrot nekoliko oddahnemo in v naravi pokurimo nekaj preveč zaužitih kalorij.

DSCN8347

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V Kamnje so že kmalu po sedmi uri začeli prihajati udeleženci 18. velikonočnega pohoda na Malo goro. Bilo je vse pripravljeno za prisrčen sprejem pohodnikov. Označene poti, odprta razstava Mala gora nekoč in danes ter prijazni pozdravi na začetku pohoda so kar dvignili utrip in razpoloženje pohodnikov. Vas je bila kmalu zapolnjena z avtomobili, kolona pohodnikov pa se je vila proti koči na Mali gori. Veliko pohodnikov je krenilo po poti koscev in grabljic, nekateri pa so izbrali kar označeno planinsko pot. Tisti, ki so v nadaljevanju izbrali pot mimo lovske koče pa so bili deležni še prijaznega sprejema lovcev, ki so jim ponudili razne okrepčilne napitke.

Travnik pri koči na Mali gori so kar hitro zapolnili pohodniki, ki so prihajali iz vseh možnih izhodišč. Povsod je bilo slišati prijazne pozdrave, poseben čar pa je dajal vonj po sveže kuhani polenti. Ob enajstih je zadonela himna Male gore, pohodniki pa so prisluhnili pozdravu pohodnikom in ubranem petju okteta Castrum.

DSCN8363

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kot običajno smo tudi letos podelili priznanje planinske sekcije Kamnje, tokrat družini Drofenik, ki že vrsto let sodeluje z nami in s harmonikašem Blažem poskrbi za prijetno vzdušje na Mali gori. Kolačev, ki so jih spekle kamenjske gospodinje so bili deležni najstarejši in najmlajši pohodnik, pevci ter naši prijatelji iz Benečije.

Letošnjega pohoda se je udeležilo več organiziranih skupin. Prišli so iz Benečije, Drežnice, Krašnje, iz Babnega polja, Kopra, Ljubljane, Kanala in s Štajerske.

DSCN8355

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velik obisk in prijetno vzdušje med pohodniki nam daje zagon in moč, da vztrajamo pri organizaciji velikonočnega pohoda.
Vse pohodnike smo prijazno povabili na 19. velikonočni pohod, ki bo naslednje leto 28. marca.

Več fotografij s pohoda si lahko ogledate na Facebook strani koče na Mali gori.

DSCN8375

DSCN8379

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besedilo: J. V., Foto: G. V.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja